Bezpłatny wpis do bazy
Firmy i organizacje turystyczne
Morze Wczasy
Kreta - Heraklion
... Grecji życie płynie zupełnie innym rytmem niż w naszej części Europy. Ludzie są bardziej radośni i otwarci. Cieszą się słońcem, ciepłym morzem i tym, co przyniesie im dzień. Warto rozważyć wyjazd do tego pięknego kraju, poznać jego kulturę i niezwykły klimat.Kreta (gr. Κρήτη od słowa krateia - silna) jest wyspą położoną na Morzu Śródziemnym, należącą do Grecji. Jest ona największą grecką wyspą, i piątą co do wielkości wyspą... » czytaj więcej
Grecja: Wakacje w Istro, czyli wspaniała wyspa Kreta
... i ustawieniem w ich miejscu kolejnego hotelu. Popołudniami na ławeczkach siedzą starsze kobiety odziane w czerń, sędziwi mężczyźni i zaciekle dyskutują ze sobą.Z przyjemnością siadałam na balkonie hotelowym i patrzyłam na morze i góry. Obserwowałam, jak daleko, na tle horyzontu przesuwały się białe statki i żaglówki. Spacerowałam po plażach, których jest tu kilka. Są oddzielone od siebie skalnymi występami, niekiedy z wyżłobionymi przez wiatr... » czytaj więcej
Samaria – wąwóz inny niż wszystkie
... Grek – właściciel w którym mieszkaliśmy na wieść dokąd się wybieramy na wycieczkę zrobił dziwna minę a wzrok wyrażał współczucie pomieszane z politowaniem. My jednak żądni wrażeń zignorowaliśmy te bardzo widoczne znaki tubylca.Autokar dowiózł nas na szczyt przecudnej urody góry już o 8 rano. Było chłodno, słońce nie pokazało jeszcze swoich pazurków a ocieniona pachnącymi drzewami trasa wiodła w dół. W trasę, która zaczyna... » czytaj więcej
Najpiękniejsze plaże Krety: piaszczyste wybrzeża
... od Heraklionu. Jest otoczona niezwykłym kompleksem jaskiń. Łącznie z nadmorskimi tawernami, niesamowicie przyrządzającymi świeżo wyłowione ryby, plaża ta posiada wszystko, co jest potrzebne do spędzenia relaksującego dnia nad morzem; oczywiście wliczając w to naturalnie czysty piasek zanurzony w błękitnych wodach Morza Libijskiego. Plaża SweetwaterWybierając się do regionu Sfakia na południowym zachodzie Krety, natrafisz na plażę Sweetwater; zaledwie... » czytaj więcej
Finlandia: Moje miasto Helsinki
... W Ursuli spotyka znajomych, z którymi (długo) rozmawia, je kanapki z łososiem i wypija dobre piwo. Czasami skusi się na tosta z krewetkami czy wołowinę w plasterkach na zimno z warzywami. „W Café Ursula jest genialny widok na morze, twierdzę Suomenlinna i latarnię morską”, dodaje między dwoma łykami jasnego piwa. „Można obserwować wypływające do Sztokholmu statki, jachty i krążące wokół Helsinek motorówki”. To świetne miejsce do... » czytaj więcej
Bułgaria: Wrota Europy
... lat temu to ja miałam 600 osób dziennie na wyżywieniu”, chwali się pani Ewelina, pracownica Polskiego Domu Wypoczynkowego w miejscowości Święty Konstantyn i Elena. Z nostalgią wspomina czasy, kiedy nad bułgarskim morzem każdego lata wypoczywało 200 tysięcy Polaków. Na ich przybycie z utęsknieniem czekali nie tylko właściciele kwater i restauracji, ale także ci, którzy urządzali sobie mieszkania w świeżo wybudowanych blokach.„U nas w lecie... » czytaj więcej
Bułgaria: Wrota Europy
... lat temu to ja miałam 600 osób dziennie na wyżywieniu”, chwali się pani Ewelina, pracownica Polskiego Domu Wypoczynkowego w miejscowości Święty Konstantyn i Elena. Z nostalgią wspomina czasy, kiedy nad bułgarskim morzem każdego lata wypoczywało 200 tysięcy Polaków. Na ich przybycie z utęsknieniem czekali nie tylko właściciele kwater i restauracji, ale także ci, którzy urządzali sobie mieszkania w świeżo wybudowanych blokach.„U nas w lecie... » czytaj więcej
![]() |
Kołobrzeg pokojeKołobrzeg pokoje.To tu znajdziemy jedne z najpiękniejszych plaż. Dla nas jest nieskończonym, brak oparcia na horyzoncie powoduje że czujemy przed nim respekt. Jest w nim coś magicznego co powoduje że z przyjemnością wyczekujemy na zachody słońca, z obawą przekraczamy trap wycieczkowych statków, ze smakiem jemy morskie ryby, które tu nad morzem smakują najlepiej. |
![]() |
Wczasy agroturystyczne nad morzemWczasy agroturystyczne nad morzem.Turyści mogą skorzystać tutaj z przebogatej i różnorodnie urządzonej bazy noclegowej. Gmina pokryta jest siecią kwater agroturystycznych. Aktywnie wypocząć można także przemierzając ścieżki rowerowe lub pojeździć w siodle albo przejechać się bryczką. |
![]() |
Tanie WczasyTanie Wczasy.Portal prezentuje wybrane oferty na wakacje nad morzem i tanie noclegi nad morzem. W portalu znajdą Państwo m.in. domy wczasowe, apartamenty nad morzem, hotele nad morzem, kwatery oraz pensjonaty nad polskim morzem. Poza tym agroturystyka, sanatoria, ośrodki wczasowe. |
![]() |
Nocleg nad morzem - 4 Strony Świata: Dom Gościnny (Dźwirzyno)Oferujemy nocleg nad morzem w odległości 150 m od plaży. 4 strony świata Dom Gościnny to pokoje nad morzem przez cały rok. Można tu spędzić udane wakacje, Wczasy, ferie letnie i zimowe czy tylko weekend. |
![]() |
Ustka noclegi na Wczasy i wakacje (Ustka)Ustka noclegi - tanie pokoje.Wczasy w Ustce to przyjemność,zdrowie,wypoczynek,relaks. Zapraszamy na urlop do Ustki. Willa Janina oferuje tanie noclegi. |
![]() |
Wczasy nad morzem - Dom Wypoczynkowy Trzęsacz Rewal Niechorze pokazy p (trzęsacz)wakacje nad morzem, Wczasy wypoczynek w trzęsaczu gmina rewal zapraszamy urlop nad morzem wybrzeże rewalskie |
![]() |
Ustka noclegi (Ustka)Bogata oferta noclegów we wszystkich nadmorskich miejscowościach w Polsce od Mierzei Wiślanej , Hel,Ustka,Kołobrzeg po Świnoujście i Międzyzdroje. |
![]() |
Ustka noclegi Wczasy pokoje (Ustka)Ustka noclegi Wczasy nad morzem. Pensjonaty ,mieszkania, kwatery prywatne,apartamenty.Ustka Sopot Gdynia Gdańsk Władysławowo Darłowo Rowy Łeba |
![]() |
Mielno noclegi apartamenty (Mielno)Mielno, apartamenty 2 pokojowe i mielno pokoje, położone 60 m od brzegu morza przy ulicy prusa, Mielno noclegi mielno apartamenty Wczasy nad morzem. |
![]() |
Pobierowo noclegi kwatery WczasyPobierowo Golonkowe. Czy wiesz gdzie spędzić atrakcyjne Wczasy nad morzem ? --> W Pustkowie najlepiej wypoczniesz, a do Pobierowa (odległego 2km) można spokojnie przejść na piechotę i korzystać ze wszystkich atrakcji. Zapraszamy na wakacje i wypoczynek nad bałtykiem. |
Skrót aktualności
Wspaniałe polskie widoki są jeszcze bardziej spektakularne z lotu ptaka. Doskonałą okazją do tego, aby zobaczyć je w pełnej krasie, jest skok ze spadochronem. Do niego gratis dodane są niezapomniane emocje! Żeby skoczyć ze spadochronem, wcale nie trzeba szykować się na bardzo wysokie wydatki, dodatkowo również nie trzeba wcześniej odbywać zaawansowanych szkoleń. Wystarczy tylko zarezerwować dogodny dla siebie termin skoku tandemowego.
Najnowsze komentarze
Mazury sa wspaniale.Jezdze tam co roku i co roku odkrywam nowe...
Dodał: Gość | 2009-07-21 13:59:21
Dodał: Gość | 2009-10-17 15:32:45
Dodał: Gość | 2014-10-10 14:42:09
Najnowsze firmy w bazie
Centrum Rezerwacji Lotów - tanie loty do większości lotnisk na świecie. Ponad 1000...
Bieszczady - noclegi pokoje...
Portal o Bieszczadach dla miłośników tych pięknych gór oraz dla tych co dopiero...
Newsletter